Így készül a nagyi szilvalekvárja

 

szilvalekvár

Még mindig a szádban érzed nagymamád szilvalekvárjának ízét? Szeretnéd utánozni? Íme egy könnyen elkészíthető recept a nagyi konyhájából! Még a hosszú keverést is megúszhatod!

Hozzávalók:
4 kg szilva
80 dkg cukor
1 dl ecet (10%-os)
késhegynyi tartósítószer

 Elkészítése:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egy nagy lábasba öntjük. Megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk az ecettel, letakarjuk, és így hagyjuk állni egy napig. Másnapra levet kell engednie. Majd felforraljuk, és legalább három órán át – keverés nélkül – főzzük. Ha levesszük a tűzről, még legalább negyed órán át keverjük. Végül üvegekbe töltjük, a tetejükre egy-egy csipetnyi tartósítószert teszünk, és lezárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Válasz írása

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>